De praktijk

Humme Yoga is niet de zoveelste twijg aan de oude wijze yogaboom. Het is de naam van de studio, verbonden aan mijn achternaam en het is mijn persoonlijke invulling van de yogales.

Sinds mijn kennismaking met yoga in 1986 en mijn yoga-opleiding bij Deepak Chopra in 2006, heeft vooral mijn kennismaking met de Himalaya Traditie van Yoga en Meditatie in 2012 in India mijn yoga-inzichten aanzienlijk verrijkt. Het is vooral de meditatieve vorm van yoga die me zeer aanspreekt.

Het accent ligt hier in belangrijke mate op het ontwikkelen van de zogenaamde middenrif-adem waardoor een ontspannen lichaam leidt tot een ontspannen geest.Het gaat in deze vorm van yoga niet om inspannen, presteren of competitie, maar om leren loslaten, liefdevolle aandacht en het hervinden van een stille rust in jezelf.

Voor ik yogadocent werd, heb ik 20 jaar als regisseur met zeer uiteenlopende acteurs gewerkt, waarbij ik steeds heb gezocht naar fysieke expressiemiddelen, gebaseerd op een oprechte persoonlijke ondergrond. Deze fascinatie voor de wezenlijke kern van ieder individu vormt een belangrijke drijfveer in mijn benadering van de yoga.

In mijn yogalessen schep ik de omstandigheden waarin mijn cursisten in diepere persoonlijke lagen kunnen komen, waar ze niet doorlopend worden bepaald door de dagelijkse eisen van werk- en privéleven en waar zij zelf stilte, rust en heilzame ontspanning kunnen ervaren.

De docent

Frits Humme werd in 2006 Chopra Center Certified Yoga Instructor en als zodanig door Deepak Chopra gekwalificeerd om het programma De 7 Spirituele Wetten van Yoga te geven.

Na een studie Theaterwetenschap in Amsterdam is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest binnen het theater als acteur, dramaturg en regisseur, en ruim zes jaar in het onderwijs als docent (drama, CKV en Nederlands).

Daarnaast heeft hij veel workshops gegeven die vooral gericht waren op het ontwikkelen van het innerlijk en fysiek bewustzijn van de acteur.

Behalve een opleiding tot yogadocent aan het Chopra Center for Wellbeing in New York,  volgde hij workshops bij Godfrey Devereux,  en binnen de Himalaya Traditie van Yoga en Meditatie bij Pandit Ashutosh Sharma, Dr. Steven Parker, Swami Ritavan Bharati en Marilou Hermens. In 2012 nam hij deel aan het Teacher Training Program van de Himalaya Traditie in Rishikesh (Noord-India).

Ook heeft hij uiteenlopende workshops en trainingen gevolgd in binnen- en buitenland onder meer op het vlak van eutonie, ritmiek, bewegingsleer (Rosalia Chladek) en qi gong.

Door zijn jarenlange ervaring met yoga (begonnen in 1986) heeft hij de helende werking voor lichaam en geest zelf ten diepste ervaren.

Deze ervaring en de spirituele verdieping zowel vanuit de yoga-opleiding van het Chopra Center alsook vanuit de Himalaya Traditie wil hij graag met anderen delen in zijn yoga- en meditatielessen.

Vragen? neem dan contact op.

Sfeer foto bergen voor website Humme Yoga.

Lestijden

Geen lessen gedurende de volgende (vakantie)periodes in 2024: Voorjaar: 17  t/m 25 februari, Mei: 27 april  t/m 12 mei, Zomer: 13 juli t/m 25 augustus, Herfst: 26 oktober t/m 3 november en Kerst: 21 december t/m 5 januari 2025. Evenmin lessen op tweede Paasdag (1 april) en tweede Pinksterdag (20 mei).

Maandag

10.00 – 11.15
Hatha Yoga

19.45 – 21.00
Hatha Yoga

Dinsdag

10.00 – 15.00
privéles op afspraak 

19.30 – 21.00
Chopra Yoga (De 7 Spirituele Wetten van Yoga)

woensdag

10.00 – 15.00
privéles op afspraak

18.00 – 19.15
Hatha Yoga

19.45 – 21.15
Hatha Yoga en Meditatie

Donderdag

10.00 – 15.00
privéles op afspraak

Vrijdag

9.00 – 11.00
Chopra Yoga en Meditatie