De Hatha Yogales

Iedereen kan deelnemen aan mijn hatha yogales: jong en oud, ervaren of beginner. In mijn lessen doen we geen acrobatische houdingen, maar alleen houdingen die in principe door iedereen te doen zijn. Als een houding niet gedaan kan worden vanwege een fysieke beperking, dan is er bijna altijd een alternatieve houding voor handen.

In mijn lessen gaat het niet zozeer om het bereiken van de perfecte houding, maar veel meer om het ervaren van een diepere ontspanning, van een breder gewaarzijn.

Proefles: € 10,-

Chopra Yoga (De 7 spirituele wetten van yoga)

Binnen de lessen Chopra yoga wordt hatha yoga gecombineerd met De 7 spirituele wetten van yoga van Deepak Chopra. In dit yogaprogramma worden universele levenslessen uit het oude India op een logische manier verbonden met de yogapraktijk, en met ons dagelijks leven. De yogales krijgt hiermee een breder en spiritueel kader zonder belerend of zweverig te worden.

De yogales
De Chopra yogales beginnen we met een korte introductie van een van De 7 spirituele wetten. Omdat deze lessen plaatshebben in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers is er ruimte voor een korte gedachtewisseling, als daar behoefte aan is. Het vervolg van de les bestaat uit een aantal asana’s (houdingen) waarbij we steeds aansluiting zoeken bij de flow van de adem.
Op vrijdagochtend wordt deze les afgesloten met een langere meditatie, waarmee de totale lesduur uitkomt op twee uur.

Yoga zonder drempels
De Chopra yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk en kunnen op ieder moment worden gestart. Je hoeft dus niet te beginnen bij de eerste wet.

Proefles: € 15,-.

Meditatie

De geest (mind) stuurt onze gedachten over onszelf en de wereld om ons heen. Onze mind geeft ons een gevoel van onderworpen zijn of van bevrijding. Door meditatie brengen we de geest tot helderheid en kalmte. Meditatie heeft een zuiverende werking op de geest, waardoor we beter in staat zijn te zien wie we werkelijk zijn.
Er zijn heel veel verschillende meditatietechnieken. Een daarvan is de So Hum-meditatie, een eenvoudige mantra meditatie die in brede kring wordt gebruikt en die ik van harte aanbeveel.

Basiscurcus meditatie (individueel)
Voor wie zelfstandig wil leren mediteren bied ik een cursus aan van drie privélessen van ongeveer een uur. In deze lessen besteden we onder meer aandacht aan lichamelijke ontspanning, de juiste zithouding, ademhaling en het gebruik van een mantra.
Met deze cursus, waarbij je ook meteen zelf gaat oefenen, krijg je voldoende inzicht in het mediteren om het vervolgens zelfstandig in je dagelijkse routine te kunnen opnemen. Ook als je weinig tijd hebt.
Deze meditatiecursus is bedoeld voor mensen die hun meditatieroutine nieuw leven willen inblazen of willen leren mediteren op een manier die ze in korte tijd zelfstandig kunnen voortzetten.
Vaak kiezen mensen ervoor ook aan te sluiten bij een groep yoga en meditatie om enige regelmaat te bewerkstelligen.
Het is ook mogelijke deze cursus als duo te doen.

Yoga en meditatie (groepsles)
Zowel de hatha yogales als de Chopra yogales worden op enkele tijdstippen in de week uitgebreid met meditatie, waardoor deze lessen resp. 90 en 120 minuten duren.

Proefles: € 12,50

Vragen? neem dan contact op.

Sfeer foto bergen voor website Humme Yoga.

Lestijden

Geen lessen gedurende de volgende (vakantie)periodes in 2024: Voorjaar: 17  t/m 25 februari, Mei: 27 april  t/m 12 mei, Zomer: 13 juli t/m 25 augustus, Herfst: 26 oktober t/m 3 november en Kerst: 21 december t/m 5 januari 2025. Evenmin lessen op tweede Paasdag (1 april) en tweede Pinksterdag (20 mei).

Maandag

10.00 – 11.15
Hatha Yoga

19.45 – 21.00
Hatha Yoga

Dinsdag

10.00 – 15.00
privéles op afspraak 

19.30 – 21.00
Chopra Yoga (De 7 Spirituele Wetten van Yoga)

woensdag

10.00 – 15.00
privéles op afspraak

18.00 – 19.15
Hatha Yoga

19.45 – 21.15
Hatha Yoga en Meditatie

Donderdag

10.00 – 15.00
privéles op afspraak

Vrijdag

9.00 – 11.00
Chopra Yoga en Meditatie