Humme Yoga

Humme Yoga is niet de zoveelste nieuwe twijg aan de oude wijze yogaboom. Het is een persoonlijke invulling die ik hier graag kort wil toelichten.

               

Naarmate ik langer bezig ben met de praktijk en de theorie van zowel Chopra Center Yoga als de Himalaya Traditie van Yoga en Meditatie (in belangrijke mate verwoord door Swami Rama) merk ik dat zich een eigen, persoonlijke vorm van yoga ontwikkelt. Dat is niet te vermijden en in mijn beleving –en die van mijn cursisten- zelfs zeer verrijkend.

 

Deepak Chopra verdiept en verbreedt de hatha yogapraktijk met een zeer inspirerend en bruikbaar geheel van 7 levenswijsheden. De Himalaya Traditie versterkt in belangrijke mate de meditatieve kwaliteiten van yoga door de adem als regulerend principe nadrukkelijk naar voren te schuiven. Hierbij ligt de nadruk op een goed ontwikkelde middenrif-ademhaling.

Het gaat hier niet om hard werken om iets te bereiken, maar om liefdevolle aandacht. Het gaat om durven loslaten om dieper te kunnen doordringen, om wezenlijker te ervaren. 

 

Hiermee ontstaat een geconcentreerd en uitgebalanceerd geheel dat toegankelijk is voor een ieder en dat merkbaar bijdraagt aan een verhoogde staat van welbevinden, zowel binnen als buiten de yogales.

de perponcherstraat 118 2518 ta den haag 070 3521400 06 55808144 frits@hummeyoga.nl