Meditatie

'Studies hebben uitgewezen dat bij mensen die mediteren hun lichamelijke en geestelijke gezondheid aantoonbaar verbetert; lagere bloeddruk, vergrote weerstand tegen ziektes, minder stress, betere werkprestaties, verbeterd gevoel van eigenwaarde en bevredigender relaties. Mensen die op een regelmatige basis vijf jaar hebben gemediteerd hebben een biologische leeftijd die twaalf jaar jonger is dan hun chronologische leeftijd. Maar de belangrijkste reden om te mediteren is om in contact te komen met je ziel.'

(Deepak Chopra: Het geluk in jezelf, 2006)

 

Steeds meer mensen ondervinden de kracht en kwaliteit van meditatie, thuis en op het werk. Er zijn veel verschillende methodes om te mediteren, die overigens steeds wel hetzelfde doel beogen: het stil laten worden van de geest om dieper tot jezelf te komen. De methode die ik hanteer is een mantrameditatie die alom als zeer bruikbaar wordt beschouwd.

 

So-Hum meditatie

Om je tijdens de meditatie te helpen geconcentreerd te blijven, richten we de aandacht op een mantra. So Hum is zo’n mantra die we gebruiken om stilte te creëren tussen de veelheid van gedachten, waar we ons mee geconfronteerd zien, juist op het moment dat we stil proberen te worden. Je kunt een individuele meditatiecursus  volgen of meedoen met de groepslessen yoga en meditatie.

de perponcherstraat 118 2518 ta den haag 070 3521400 06 55808144 frits@hummeyoga.nl