Yoga en meditatie (groepslessen)

Op enkele momenten in de week bied ik een gecombineerde yoga en meditatieles aan. Op vrijdag een Chopra yogales van 2 uur, waarin we de laatste 20 minuten mediteren. Het yogadeel van deze les mondt op natuurlijke wijze uit in een weldadige meditatie.

 

Op woensdag- en donderdagavond is er een hatha yoga en meditatieles van 90 minuten, waarvan we ongeveer 15 minuten mediteren. De nadruk ligt hier op ontspanning in de flow van de yoga en verdieping in de stilte van de meditatie. 

Mindfulness

De vorm van yoga die we doen is nogal meditatief van aard. Na iedere houding of korte serie van houdingen is er gelegenheid om na te voelen wat je gedaan hebt.

Juist de combinatie van deze meditatieve vorm van yoga met de verdiepende, stille meditatie biedt de mogelijkheid een dieper gewaarzijn van het hier en nu te ervaren.

Deze vorm van aandachtig gewaarzijn wordt ook vaak aangeduid met de term Mindfulness (bewuste aandacht).

 

Om aan deze weldadige yoga- en meditatielessen deel te kunnen nemen is enige ervaring met meditatie wel wenselijk. In veel gevallen blijken mensen die nooit eerder hebben gemediteerd zeer goed bediend te zijn met de korte individuele meditatiecursus.

de perponcherstraat 118 2518 ta den haag 070 3521400 06 55808144 frits@hummeyoga.nl