Yogalessen: Hatha Yoga

De hatha yogalessen (van 75 minuten) zijn tamelijk meditatief van aard, in de lijn van de traditionele opvatting van yoga zoals die onder meer wordt uitgedragen door de Himalaya Traditie van Yoga en Meditatie. Het gedachtengoed van deze richting is in belangrijke mate terug te vinden in de zeer lezenswaardige boeken van Swami Rama en van Swami Veda Bharati. 

 

Door in de verschillende houdingen (asana's) de aandacht te brengen bij een diepe en ontspannen adem, wordt een vereniging van lichaam, geest en ziel mogelijk gemaakt. Anders gezegd: terwijl het lichaam zich (steeds dieper) ontspant, komt de geest tot rust, en wordt een diepere bewustzijnslaag voelbaar, kenbaar gemaakt.

Ook in deze lessen wordt veel aandacht besteed aan het navoelen van de houdingen, om zo het fysiek gewaarzijn te vergroten.

 

Het kunnen ervaren van ontspanning en ruimte in het lichaam heeft een weldadige invloed op het gehele systeem van lichaam en geest. En dat dus niet alleen binnen de yogales, maar vooral ook buiten de les, gewoon in het dagelijks leven.

Het is ook mogelijk de hathales uit te breiden met meditatie in een les van 90 minuten. 

 

Lichaam en geest

Cursisten ervaren verbeteringen op een breed terrein, zowel lichamelijk als geestelijk. Minder stress, verbeterde bloeddruk, verdwijnen van rugklachten, verbeterde darmwerking, beter slapen. Ook is yoga een wezenlijke ondersteuning  bij het bestrijden van verslavingen (eten, drinken, roken, drugs).

 

Een belangrijk verschil met de Chopra yogalessen, is de groepsgrootte. In deze lessen is plaats voor maximaal 12 cursisten, bijna het dubbele van de Chopra yogagroepen.

 

de perponcherstraat 118 2518 ta den haag 070 3521400 06 55808144 frits@hummeyoga.nl